Template: BlueHolic Made by: http://novitalesyani28.blogspot.com/ January, 3rd 2014

girl...!
The Princess

نور فاتحة حسنى سايڠ أيمان !
Welcome to my world!




Contact Me


Contact Me
: Nur Fatihah Husna Zakaria
: ayeitstehahhere
: @ayeitstehahhere
Blog Archieve


PEOPLE COME AND GO. BE PREPARED :)

Untuk post kali ni aku nak cakap soal 'people come and go'. That words my dad pernah told me before. He told me that I have to accept the fact if people come in my life then suddenly leave me without any reason. Before, aku rasa taknak amik endah tak endah sangat lah pasal ayat tu. But, once dah terkena dekat hidung  aku ni, I feel like my life is empty without someone who always with me. Yelah, at first memang akan rasa macam tu sebab selama ni kita spend time altogether with them, and at the end? Nothing kan? so for sure, kalau betul dia sayangkan kita dia takkan tinggalkan kita. kalau kita ni betul betul means everything to them, perlu ke tinggalkan kita? kalau betul dia maksudkan apa yang dia cakap yang dia takkan tinggalkan kita, but now why they left? why? any specific reason? tak ada kan? so kita set dalam kepala dalam hati kita, kalau betul sayang takperlu rasanya untuk memilih untuk pergi. pergi meninggalkan kita, sakit sebenarnya. bukan tak sakit, jangan ingat dengan cara 'pergi' tu boleh buatkan keadaan bertambah baik, tak sebenarnya. cuba la uolls fikir, senang ke nak face orang yang gave so much to remember if one day uolls accindentally meet them? or uguys just buat dont know and pretend like nothing happened between you and him/her before? it hurts to act that way right? dont lie to yourself la. just admit yang pretend like nothing happened ni sebenarnya dia punya sakit tu macam nak bunuh diri pun ada kan. so untuk mengelakkan hati kita sakit, ingat lah satu ni.. klau betul dia sayangkan kita, dia takkan tinggalkan kita kebelakang. susah atau senang dia akn tetap bersama kita. tak kisah lh, kawan ke kekasih ke, kalau betul sayang, dia takkan tinggalkan kita.

"jadilah seperti deruan ombak yang sentiasa kaut dari belakang dan membawanya kehadapan tanpa satu pun yang tertinggal." -aleashy

sometimes lah kan, bila kita terlalu baik dengan orang, orang selalu pijak kepala kita. so no need to be 'that nice' with someone yang kita baru kenal or org yg kita dah lama kenal sekali pun. manusia ni selalunya bila dia rasa kita ni 'tunggul' yang boleh buat apa je, yang sanggup terima apa je, dia takkan berhenti sakitkan hati kita lagi. hAHAHA manusia zaman sekarang bukan boleh percaya sngt. Ramai yg hipokrit. Sakit mata aku tengok orang hipokrit. Tgok dari cara tahu dah. ^^ 

 setiap patah perkataan yang lahir dari mulut seseorang tu kita mesti tetapkan bahawa ianya tak semestinya benar, tak semestinya ianya akan dikotakan seperti apa yang dikatakan. cakap pasal pengalaman, aku memang banyak pengalaman macamni.

"aku janji aku tak akan lupakan kau"
"insyaAllah aku takkan lupakan kau"
"nanti kita mesti kawan sampai bila-bila"
"kalau kita bertujuh mesti berkekalan sebab nombor genap"
"aku sayang korang, takkan aku nak tinggalkan korang"

 banyak lagi lah apa yang orang pernah cakap dekat aku, apa yang aku tulis tu yang mmg aku tak akan lupa lah ayat tu sampai bila-bila. ayat tu memang dah kukus terpahat kemas dalam kepala otak aku. orang yang pernah cakap dekat aku macamtu, semuanya lesap. hadir dalam hidup aku ibarat mimpi ketika tidur, hilang lesap apabila aku terjaga. Siapa yg stay dgn aku sekarang, mcm slow slow, nak tinggalkan aku. Gonna leave mee?! Omg, I'm very afraid of losing my friend or someone else in my life ;( but it's ok. Even if my hearts very hurts.. </3