Template: BlueHolic Made by: http://novitalesyani28.blogspot.com/ January, 3rd 2014

girl...!
The Princess

نور فاتحة حسنى سايڠ أيمان !
Welcome to my world!




Contact Me


Contact Me
: Nur Fatihah Husna Zakaria
: ayeitstehahhere
: @ayeitstehahhere
Blog Archieve


Random post!

Heyy good night! Malam masih muda, dan ai boleh update blog! Hahahhaha, wahh i'm so bored right now. I don't know what should I do, but I think I should go to sleep or do my homeworkk. Lulz.. So malam ni je boleh tidur lewat, cause malam esok dah tak boleh sebab hari Ahad dah kena pergi sekolah T_T Malasnya wei.

 Dulu2 kan, masa darjah 5 ai selalu update blog. Nak dikatakan, everyday update blog! Hahahaha, balik sekolah mandi makan solat terus bukak komputer update blog and then pergi main2 dgn kawan, waktu malam pulak update blog jugak sebelum tidur, dah macam rutin harian u know?! >,< Tapi ai suka edit blog, ai suka pink colur so ai selalu tukar template blog pink colur hehe, so cute mehh. Sampaikan ramai pulak yg htr chat kat fb suruh tlg edit, hmm banyak cantik. Dia igt snng ke nak edit, guna otak weii, fikir mana code itu ini. Kiranya bijak jugaklah ai dalam dunia IT ni masa darjah 5 hahaha bukan nak perasan tapi benda betul kan.. Zzzz. Ada ai tlong edit ada ai cakap busy.. Pandai menipu pulak yee zaman tu hahaha, Nevermind, dulu ai selaluu main fb, masuk contes
ts itu ini apalah itulah dan macam2 lerr. Ai ada masuk contest pink&blue, so ai ada gambar ai yg pakai tudung pink. I still remember, 2012 maybe. So, ai masuk contest tu, contest tu nak kita dapatkan like paling banyak and then dapat gift!! Ai dapat likers 890+ untuk satu gambar tu, Fuyyo I can't believe that hehe, tapi kan ai dapat no4! Butt ai masih bersyukur, so ai dapat hadiah rantai hahahaha happy lah jugak huhuhu.

 Oh yeaa, yesterday ai dapat tgok DILWALE! Dah lama nak tgok tapi tak boleh2 nak tgok. Best gila weh dilwale and Kajoool so pretty lah. Jealousnyaa mak aihh. Duk tgok dilwale padan duk puji dia je "comelnya kajool" "ya allah comelnya" "cantiknya" "gigi dia worghh" "hidung diaaa mancung!!" "mata dia arghh" ai ni yg perempuan macam apebende duk puji, yg lelaki takkan xjatuh cinta hahahaha srsly kajool lawa gila kot! Sumpah tak tipu mmg dia lawa sangat wei. Insekiooour saya disini. Hiks. Tgok dilwale sampai kerja sekolah tak sentuh hahaha, apa punya masalah aku ni. Hahahaha.










 Ai suka buat kerja yg ai rasa gembira, tenang je. Macam contoh berangan! HAHAHAHAHAHA, berangan ni mmg best, kalaulah apa yg ai berangan tu jd kenyataan alangkah indahnyya hdup ini. Actually ai tipu je, bukan berangan lah. Ai suka dduk luar rumah senanya, ai boleh pandang langit sambil tengok burung berterbangan, berkicauan, berkasih sayang dll hahahahah. Boleh tgok pokok bunga yg penuh dgn warna warni. MashaAllah lawanya bungaaa. Pandang langit dapat menenangkan fikiran, semua masalah berlalu pergi bersama angin petang:')) tapi akan datang kembali jika masalah tu tdk selesai dgn baik :D Ourghh so sad :'(( I don't want to be sad girl, it hurts my heart.. </3 Ai suka masak, kalau bahan nak masak semua ada, mmg seharian ai dduk kat dapur. Maybe ai akan buat dessert, bestnyaa. Ai boleh main tepung kalau buat kek, atau kuih. Sambil buat kek, ai boleh berangan yg ai jual online atau buka kedai kek. And then kek ai buat jd famous seluruh dunia sehinggakan oscar pemain bola sepak chelsea order kek dgn ai sempena chelsea menang HAHAHAHAHA waktu tu mmg best berangan, yg realitinya huhuhu tdk sebegini rupa. Ooo ya, selain tu ai suka tengok ombak, my heart feel so calm. Ombak ni seolah2 dia membawa kesedihan ai pergi mengikut arus ombak, tapi akhirnyaa dia membawa kembali kesedihan itu >,<  Huhuh, ai rindu rumah kayu lama ai dulu2 masa ai umur 4 tahun! Ayah buat pagar guna pokok bunga, pintu gerbang guna pokok bunga kertas, mak selalu kacuk
bunga kertas, so dapat warna yg menarik, ayah buat bangsal tepi pokok pisang, tiang bangsal tu dikelilingi dgn bunga seri pagi kalau tak silap ai, gambar tu masih ada lagi, aaaa rindu sangat. Halaman rumah penuh dgn bunga, kat tangga tu mesti ada pasu bunga, mcm2 bunga ada. Thats why ai suka bunga sebab sejak kecil hidup dikelilingi oleh bunga hahaha, and then family ai pindah rumah kat sini. So, kat sini ruang tak luas macam rumah lama dulu, sekarang pun bunga kurang hmm.

 Ai ada 4org kawan paling rapat, paling gila, palin stupid, paling bongok, hahaha, they are susazom, sulom, wowaa, joleyaa (nama rekaan masing2) dan nama gang ni joleya reka the OOA (odo odo ayam) I dont knoww whyy kenapa dia prefer that nameee!! Hahaha but i dont care huhu. Since 2005 kitorang kenal, first kenal dalam keadaan gaduh. Dulu, ai kawan dgn joleya je. Xde sape2, hahaha lepastu kenal lah sampai skrg. Org lain kalau tgok geng ni bergurau mesti cakap 'kasarnya' 'dok terasa ke kawan dia' wehh, dari kecil sampai besar, kitorang nak kutuk, kutuk depan2 hahahha tak main ah kutuk belakang ni. Sikit tak terasa sebab sudah biasa dan tahu tu semua gurauan kdg ada jugak dok gurau tp xgaduh. Sekarnag semua dah besar2, dulu semua sekolah rendah dan ai dgn joleya masih tadika hahaha. Dr dulu sampai sekarang slalu buat kerja gila, ai, wowa & susazom pergi sekolah dgn basikal balik sekolah dgn basikal. Mcm2 berlaku masa nak balik dr sekolah, lelaki selalu kacau! I still remember weh, budak lelaki ni darjah 6, ai darjah 3, susazom & wowa darjah 5, waktu tu balik sekolah jalan kampung, ai mmg penakut dulu! so ai selalu nak dduk tengah, kanan kiri susazom & wowaa je. Sampai kat sunyi tu, mashaAllah bdk lelaki tu dia pegang basikal susazom, siap pgg tgn susazom lagi masatu ai tinggal mcmtu je susazom dgn wowa hahahahahahahahha ai tatahu kenapa masatu penting diri sangat, tapi ai know susazom ni ganas sikit, dia tolak lelaki tu sampai jatuh atas jalan and then wowa dgn susazom pecut naik basikal! Hahahha, byk sgt weh perkara berlaku dulu2. Kalau skrg, selalu lepak malam2, msti org ckp, mak dia tak mrah ke.. Hmm jawapannya tak sebab dah kenal antara satu sama lain, lgipun rumah dekat sgt, tak sampai satu minit! I swear :D Kalau lepak malam2, mmg akan keluar cerita zaman dulu and then pakat ketawa belaka sampai bergolek belaka. Suka tak berbunyi suara pun ada, Lepak rumah sulom (kakak wowa) biasanya mmg bising lah sebab takdok sape2 pun, cuma mak dia je ada. Mak dia sama sporting je dgn geng ni. Tidur sama2, kalau time nak tidur mesti ada yg sibuk nak jadi hantu, eee entah pape. Takpun duk luah perasaan tgok siling dlm keadaan gelap.. Thats why i love this friendship so much. No more fake, even if geng ni xpernah nak ucap kata2 sayang but kitorang tnjuk actions, ambil berat, sentiasa ada ketika susah snng. SENTIASA ADA. Bila lepak, and then buat menda tak senonoh sikit mesti salah sorang akn ckp 'ayy nanti mu kawin kkg aku kabo ke suami mu, mu gtu gini' 'heyy mane bleh kbo aib aku or' 'dok kira ah aib dk aib pun nk kbo gok' 'mu nk sruh aku kua hadis ork' 'hadis dok taram' hahahah how i miss! Kalau dalam kereta mmg bising, macam org xprnh bersua pdhal selalu! hahaha, aaa penat menaip! Okay bye! I love you my OOA! My happy little pil <3